Greeny hjälper till i varje steg till en färdig hållbarhetsredovisning

Greeny hjälper till i varje steg till en färdig hållbarhetsredovisning

Greeny är ett molnbaserat program som guidar dig genom alla steg i arbetet med hållbarhetsredovisningen.

Greeny hjälper dig att ta fram siffrorna och skapa processer för att arbeta med hållbarhet. Greeny är otroligt mycket mer än bara en mall där du ska fylla i dina siffror. I slutändan skapar Greeny en rapport – en hållbarhetsredovisning – som du kan använda både i årsredovisningen och på andra ställen. Men Greenys verkliga styrka är att bistå dig i allt det arbete som krävs för att ta dig hela vägen fram.

Greeny är en SaaS-lösning som just nu befinner sig i utvecklingsfasen. Användartester genomförs under sommaren och skarp version beräknas släppas under hösten 2023.

Samarbete mellan hållbarhet och teknik

Greeny AB är grundat och samägt av Falköga Tech Hub och Martin Wikman. Den senare är också Greenys vd.

Falköga Tech Hub drivs av entreprenören Carl-Magnus Falk och har tidigare bland annat utvecklat Agoy – en SaaS-lösning för ekonomisk avstämning, bokslut och skatt. 2022 köptes Agoy av Fortnox för drygt 50 miljoner kronor och går numera under namnet Fortnox Bokslut & Skatt. Intäkten från försäljningen återinvesterades i Falköga Tech Hub och är grundplåt för flera andra program som nu är under utveckling. Utöver Greeny så utvecklar de just nu Figgy – en SaaS-lösning som hjälper företag att ge årsredovisningen en snygg design på ett ögonblick.

Martin Wikman är en av Sveriges främsta experter inom energieffektivisering och hållbarhetsarbete för företag. Han är adjungerad lärare på Institutionen för byggd miljö och energiteknik vid Linnéuniversitetet och driver flera företag, bland annat Klimatfastigheter som utsetts till årets framtidsföretag för sitt sätt att arbeta med energieffektivisering. Han är en flitigt anlitad expert och konsult som bland annat har föreläst för riksdagen, deltar i flera EU-projekt och samarbetar med Skanska och E.ON.

I det starka Greeny-teamet ingår även flera personer som gjorde Agoys snabba tillväxtresa möjlig, bland andra marknadschef Urban Gyllström. Såväl inom programutveckling som projektledning, varumärkesbyggande, marknadsföring och försäljning finns rutinerade personer med stor erfarenhet av att framgångsrikt ta SaaS-startups till marknaden. 

Teamet bakom Greeny AB

Teamet bakom Greeny AB

Carl-Magnus Falk

Utvecklingschef

Entreprenören Carl-Magnus Falk är grundare och vd för Falköga Tech Hub, som tidigare bland annat har utvecklat Agoy – en SaaS-lösning för ekonomisk avstämning, bokslut och skatt.

Martin Wikman

Hållbarhetsexpert

Martin Wikman är en av Sveriges främsta experter inom energieffektivisering och hållbarhetsarbete för företag. Han lärare vid Linnéuniversitetet och driver flera företag, bland annat Klimatfastigheter. En flitigt anlitad expert och konsult som bland annat har föreläst för riksdagen, deltar i flera EU-projekt och samarbetar med Skanska och E.ON.

Urban Gyllström

Marknadschef

Urban Gyllström har 25 års erfarenhet inom varumärkesbyggande, marknadsföring och kommunikation. Grundare och vd för Gyllström Kommunikationsbyrå AB.

Nellie Oxelmark

Kommunikationsansvarig

Linus Thomsson

UX-designer

Per Forsberg

Tech lead

Simon Sääw

Utvecklare

Tobias Hultman

Utvecklare

Lee Sandberg

Utvecklare